Tyngdlyftning

Tyngdlyftning är en sport där övningarna ryck och stöt ingår.  Vi lär dig grunderna i tyngdlyftning genom att bryta ner övningarna i delmoment för bättre förståelse kring varje del av lyftet. Självklart finns alltid möjlighet att träna hela lyften i slutet av passen under överseende av våra instruktörer.

Vi har höga krav på våra tyngdlyftningstränare så du kan vara säker på att du får rätt typ av feedback. Alla tränare har själva tävlat i tyngdlyftning och samlat på sig lång erfarenhet och kunskap inom sporten. Vi tränar såväl nybörjare som erfarna. Är du sugen på att börja tävla så har Träningsverkstan ett samarbete med Stockholm Atletklubb. Prata med oss så hjälper vi dig med allt du behöver veta för en tävlingssatsning.

Förkunskaper

Viss vana med skivstång är en fördel. Vi rekommenderar gruppklassen Styrkelyft om du har liten eller ingen erfarenhet av skivstångsträning. Våra tyngdlyftningsklasser är uppdelade i steg 1 och steg 2.

Steg 1 är en teknik och nybörjarklass på måndagar och torsdagar där alla kan vara med. Steg 1 är uppstyrd med bestämt övningsval.

Steg 2 är en fortsättningsklass onsdagar. Vi rekommenderar att du är självgående innan du påbörjar steg 2.